Als professioneel gastouder heeft u de volgende diploma’s nodig:

  • Helpende Zorg en Welzijn (MBO niveau 2) of een van de volgende diploma’s: lijst diploma’s gastouders. U kunt altijd navraag doen bij Be Kind of uw diploma aan de eisen voldoet, anders verwijzen wij u door naar een opleider die een opleiding tot gastouder verzorgen.
  • Binnen Be Kind verzorgen wij verschillende trainingen, cursussen of e-learnings. Deze worden afgestemd met de behoeftes van de gastouder of met nieuwe ontwikkelingen in de kinderopvang.
  • Binnen Be Kind verzorgen wij tevens verschillende samenkomsten: Samen Be Kind (intern overleg met gastouders/intervisie), uitjes, eventueel met gastsprekers over financieen.
  • De volgende EHBO certificaten worden erkend:
  • a. Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis; b. Eerste Hulp van het Oranje Kruis, voor zover afgegeven per 1 januari 2017; c. Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers (SEHSO) van NedCert; d. Acute Zorg bij kinderen van NIKTA; e. Bedrijfshulpverlener Module Kind en Omgeving van NIKTA; f. Acute Zorgverlener Module Kind en Omgeving van NIKTA; g. Eerstehulpverlener Medic & Fire First Aid ® Europe Course van NIKTA; h. Spoedeisende Hulpverlening bij Kinderen (SEHBK) van NedCert; i. Acute Zorg aan Kind en Omgeving van de Nederlandse Vereniging Bedrijfshulpverlening; j. Basis Eerstehulpverlener-LPEV met de aantekening Eerste hulp aan Kinderen van Stichting LPEV; k. Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen van het Nederlandse Rode Kruis; l. Eerste Hulp bij werken met kinderen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening, en m. Advanced Medical Responder: Eerste hulp Aan Kinderen (AMR3: EHAK IKK) van CIBOT; n. Bedrijfshulpverlening Kind van CIBOT; o. Eerste Hulp Bij Ongelukken onderwijs voor baby’s en kinderen van Livis.

Indien een van de hierboven genoemde certificaten onderdeel uitmaakt van een BHV-cursus, volstaat de BHV-cursus. Indien de BHV cursus niet een van de bovenstaande certificaten omvat, volstaat de BHV-cursus niet en moet aanvullend een van de hierboven vermelde certificaten worden behaald.

Be Kind Gastouderservice werkt samen met een erkende EHBO aanbieder. Samenwerkende partners worden met zorg uitgekozen om de kwaliteit te waarborgen. Wij werken samen met Blocq EHBO.